Pages

GP link

GP link
Only Hot News !!!

MyVOC

MyVOC
Team Sukarelawan Belia Berkemahiran

Popular Posts

Saturday, 16 February 2013

Ranking Harimau Malaya Jatuh Ke-159 Dunia ??


KUALA LUMPUR – Berikutan kekalahan 0-2 kepada Qatar pada perlawanan pertama pusingan Kelayakan Piala Asia 2015, baru-baru ini menyebabkan ranking pasukan Malaysia jatuh satu anak tangga dalam kedudukan terbaru FIFA semalam.

Berdasarkan ranking terbaharu yang dikeluarkan Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA), skuad kebangsaan bimbingan Datuk K. Rajagobal turun ke kedudukan ke-159 dunia berbanding ke-158 pada bulan lepas.

Senarai kedudukan terkini itu menunjukkan skuad Harimau Malaya setanding dengan beberapa pasukan yang diketahui mempunyai kekurangan infrastruktur dalam sukan bola sepak seperti Palestin yang berada pada ranking ke-153, Hong Kong (ke-156), Bermuda (ke-157) dan Maldives yang berkongsi kedudukan dengan skuad negara.

Pada peringkat Asia, Malaysia kekal pada kedudukan ke-26 daripada 46 negara.
Dalam kalangan negara Asia Tenggara, Malaysia naik satu anak tangga ke kedudukan kelima di belakang Vietnam (134), Thailand (141), Filipina (147) dan Singapura (158).

Sementara itu, juara Euro 2012, Sepanyol mengekalkan status selaku pasukan terbaik dunia dengan mengumpul 1,590 mata.

Jerman dan Argentina turut mengekalkan kedudukan sebagai pasukan kedua dan ketiga terbaik dunia apabila masing-masing mengutip 1,437 dan 1,281 mata.

Lagi Berita KLIK SINI

No comments:

Post a Comment

GP aka Hantu Tak Berprotokol tidak akan sama sekali bertanggungjawap terhadap komen2 yg menyalahi undang2 negara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...