Pages

GP link

GP link
Only Hot News !!!

MyVOC

MyVOC
Team Sukarelawan Belia Berkemahiran

Popular Posts

Saturday, 23 March 2013

BONGKAR !! 10 - "Grand Design" Anwar Ibrahim Menjelang PRU 1310 " Grand Design " Anwar Ibrahim menjelang PRU 13  dibongkarkan oleh Y.B Zulkifli Nordin, ( Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru ), baru - baru ini.( dibawah adalah ringkasan ucapan beliau )

1 - Akan menggunakan keluarga saiful sendiri untuk melawan saiful. ( TELAH BERLAKU ).

2 - Akan berlaku kejadian Anwar ditembak sewaktu kempen pilihanraya. dia akan rancang suasana dimana kejadian tembakan berlaku ketika dia ada, tetapi tembakan tak kena kat dia, akan kena isteri atau anak dia... SELEPAS ITU, DIA AKAN KATA KERAJAAN UMNO ZALIM.

3 - Seorang Pegawai kanan badan kehakiman akan mengeluarkan kenyataan bahawa kes liwat saiful dan azizan adalah rekaan semata - mata. ( usaha memujuk pegawai berkenaan sedang dijalankan ).

4 - Anwar akan bersumpah dengan ayat tipu ( anwar akan bersumpah dengan tidak menepati kehendak syarie, DIA AKAN KATA " demi allah, saya tak buat apa yang UMNO tuduh ", MAKA PEMBANGKANG AKAN KATA " tue dia, anwar ibrahim dah bersumpah menafikan dia meliwat saiful.

5 - Anwar akan keluarkan JAM OMEGA TIRUAN di saat - saat akhir sebelum hari mengundi. ( menurut org dalam pembangkang, mereka dah beli jam yg sama macam yg dijumpai oleh datuk eskay. tetapi dia tidak mahu keluarkan sekarang kerana pihak polis boleh siasat dan tunjuk jam sebenar, oleh itu di saat - saat akhir baru dikeluarkan dan beliau akan kata " INI DIA JAM ITU, SAYA DI FITNAH SEBENARNYA.."

6 - Memujuk YB PKR yang keluar parti supaya kembali ke dalam PKR. ( mereka juga akan membuat kenyataan bahawa mereka keluar dulu kerana najib bayar duit. calon2 tersebut kini tertekan kerana anak isteri mereka juga ditekan oleh pihak2 tertentu. mereka juga ditawarkan dengan bayaran yang lumayan yang tidak mampu ditolak.)

7 - Azmin Ali akan keluarkan video lakonan yang dia telah berbaik dengan emaknya. ( sedangkan video tersebut telah diambil ketika mak tom sedang pengsan dan tak sedar. Azmin datang bawak media, kamera dia ambil gambar konon dia cium tangan dan dahi mak dia dan dia akan kata yang dia dah balik sebenarnya.)

8 - Peguam2 / Polis yang terlibat dalam kes altantuya dipujuk supaya mengaku bahawa dato' seri Najib terlibat dlm kes tersebut. ( maklumat yang diterima berkemungkinan besar menunjukkan bahawa pembangkang sedang cuba pujuk pegawai dari atasan smpi ke bawah yang menyiasat kes altantuya bahawa pembangkang sedang cuba pujuk dengan membayar mereka supaya mereka keluar dan membuat kenyataan memang najib terlibat kes altantuya.)

9 -Mereka akan hina dan fitnah rosmah bahawa rosmah terlibat dgn skandal ( Seorang bekas pegawai isteri PM akan membuat akuan bahawa isteri PM terlibat dengan penyalahgunaan wang rakyat. pegawai tersebut sedang dipujuk, sedang digoda, sedang ditawarkan habuan untuk keluar supaya buat kenyataan bahawa rosmah terlibat dengan pelbagai skandal dan penyalahgunaan wang rakyat, wang negara )

10 - Setiap ahli PAS diminta bersumpah untuk mengundi pakatan dlm PRU nanti. ( mengikut maklumat yang diterima daripada org dalam pas, bahawa setiap ahli pas akan diminta bersumpah " wallahi, wabillahi, watallahi, aku ahli pas, bersumpah dengan nama allah, dalam pru 13, aku hanya akan mengundi calon DAP, PKR dan PAS, jika aku mengundi selain calon DAP, PKR dan PAS ......... " (nauzubillah min zalik). begini lah bagaimana PAS permainkan agama demi kuasa ke putrajaya.)

GP : Jika ada kesilapan fakta, harap dimaafkan..

 

Wednesday, 20 March 2013

GTP Catat Pencapaian Dan Kejayaan Nyata, Pembangkang Panas HatiKUALA LUMPUR: Fasa pertama Program Transformasi Kerajaan (GTP) yang melabuhkan tirainya tahun lalu mencatat pencapaian dan kejayaan nyata bagi kesemua tujuh Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) yang dilaksanakan demi kesejahteraaan rakyat, kata Datuk Seri Najib Razak.

Perdana Menteri dalam prakatanya “Maju Ke Hadapan Menuju GTP 2.0″ untuk Laporan Tahunan GTP 2012, menyifatkan GTP 1.0 yang dilancarkan pada 2010 sebagai wadah yang menghamparkan persediaan asas bagi transformasi dan inovasi yang lebih besar sepanjang satu dekad setengah akan datang.

Intipati Ucapan Dasar Pembentangan Laporan Tahunan NTP 2012KUALA LUMPUR: Berikut adalah intipati ucapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ketika membentangkan Laporan Tahunan Program Transformasi Negara (NTP) di sini, malam ini:

* Sebahagian besar matlamat GTP dan ETP berjaya dicapai. * Pendapatan Negara Kasar per kapita meningkat daripada AS$257 pada tahun 1957 kepada AS$9,970 pada 2012.
* Pendapatan isi rumah bulanan purata Malaysia meningkat daripada RM4,025 pada 2009 kepada RM5,000 pada 2012.

PM Umum BR1M Jadi Inisiatif TahunanKUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada Selasa mengumumkan bahawa Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan diteruskan dan dijadikan sebagai inisiatif tahunan.

Beliau berkata BR1M 1.0 dan BR1M 2.0 merupakan satu daripada contoh terbaik iltizam kerajaan dalam menjunjung kesejahteraan rakyat, yang mendatangkan manfaat yang besar kerana dapat membantu meringankan beban mereka yang berpendapatan rendah.

Matlamat Transformasi Kerajaan Berjaya Dicapai – PMKUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Tun Razak pada Selasa membentangkan kepada rakyat Malaysia bahawa sebahagian besar matlamat transformasi kerajaan yang dirancang telah berjaya dicapai dengan keadaan taraf hidup rakyat semakin baik, ekonomi negara semakin makmur manakala keadaan kewangan kerajaan terus bugar.

Perdana Menteri berkata perancangan dan pelaksanaan Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Program Transformasi Kerajaan (GTP) bukan sahaja membuktikan iltizam kerajaan terhadap falsafah pemandu negara 1Malaysia, Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan, tetapi ia juga merupakan eksperimen paling berani yang pernah dilaksanakan oleh mana-mana kerajaan di dunia dalam mengamalkan prinsip ketelusan dan kepertanggungjawaban.

Tuesday, 19 March 2013

TERKINI !! Senarai Ahli Parlimen BN Yang Tidak Bertanding PRU 13

Senarai Ahli Parlimen BN yang mengundur diri untuk memberi peluang kepada Muka Baru (Transformasi Politik)- 
 
 

- 1 - Tun Abdullah Badawi (Kepala Batas)
 
 

 
- 2 - Tan Sri Syed Hamid Albar (Kota Tinggi)
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- 3 - Tan Sri Rafidah Aziz (Kuala Kangsar)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

- 4 - Datuk Azmi Khalid (Padang Besar)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
- 5 - Datuk Radzi Sheikh Ahmad (Kangar)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- 6 - Tan Sri Ong Ka Ting (Kulai)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- 7 - Tan Sri Dr Fong Chan Onn (Alor Gajah)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- 8 - Datuk Seri Leo Michel Toyad (Mukah)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- 9 - Tan Sri Tengku Azlan Syed Abu Bakar (Jerantut)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- 10 - Datuk Noraini Ahmad (Parit Sulong)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- 11 - Dato Seri Sulaiman Taib (Kota Samarahan)
 
 
* Akan diupdate dari masa ke semasa...

PAS Membisu Tiada Hudud Dalam Manifesto PR

  

Sehingga ke hari ini, memang agak sukar untuk kita menemui mana-mana penyokong PAS yang dengan bangganya bercerita panjang mengenai Manifesto PR sekali pun sudah hampir sebulan Manifesto Pakatan Harapan Rakyat itu diperkenalkan kepada umum.

Sebaliknya menjadi satu perkara biasa apabila kita melihat ada ahli dan penyokong PAS yang hanya membaca isi kandungan Manifesto PR sekadar seimbas lalu, malah tidak pelik bila ramai pula yang hanya melihat kulit depan tanpa teruja untuk melihat isi dalamnya.

Manifesto PR yang dilancarkan pada 25 Februari lepas itu benar-benar mengakibatkan penyokong PAS mengalami kejatuhan moral dan semangat masing-masing gara-gara isu perlaksanaan hudud tidak mendapat tempat dalam manifesto tersebut.

Mereka terkedu, sedih dan segala macam perasaan berkecamuk dalam diri masing-masing, mungkin kerana itulah dalam kebanyakan aktiviti ceramah dan kempen politik PR termasuk PAS semakin suram dan hambar sejak akhir-akhir ini.

Selama ini dalam tempoh lebih dua dekad lalu para pemimpin dan penyokong PAS gah mengusung isu hudud sehingga tergamak memandang rendah keIslaman orang UMNO, akhirnya kini mereka terkebil-kebil tak keruan ibarat tertelan kahak sendiri lagaknya.

Hingga saat ini para pemimpin PAS terpaksa mendiamkan diri dan membisu dari menjawab persoalan kenapa isu hudud di tolak oleh PR, tersilap memberi jawapan bimbang diterjah gertakan si abang besar DAP, tersasul memberi alasan risau hubungan PAS dengan PKR semakin renggang.

Jika dijawab secara retorik sambil menjual temberang, mereka takut menyebabkan ahli dan penyokong PAS tiba-tiba naik berang kerana diberi pengharapan dan janji bulan bintang yang tak kesampaian.

Alih-alih ramai pemimpin PAS berpendapat lebih baik diam menjadi si bisu sekalipun tindakan tersebut sebenarnya tambah memburukkan keadaan dan menimbulkan lebih banyak keraguan berputik dalam hati orang bawahan.

Akhirnya dalam keadaan ini, DAP dan PKR yang terus tersenyum sinis kerana berjaya membuktikan kepada pengikut masing-masing bahawa hala tuju PR ditentukan oleh mereka dan pemimpin PAS pula akan kekal sebagai balaci yang setia menurut perintah.

Mungkin dalam hari-hari terakhir menjelang PRU 13 akan ada segelintir pemimpin PAS yang masih cuba menjadi penjual ubat di jalanan sesekali mencanangkan semula isu perlaksanaan hukum hudud untuk menarik semula perhatian penyokong bawahan, tapi apa lagi gunanya?

Hakikat kebenarannya PAS telah gagal mempengaruhi PR untuk menerima hudud sebagai dasar bersama PR dan selagi itu ketetapan rasmi PR maka selama itulah hudud yang di canang oleh PAS akan kekal sebagai angan-angan dan umpan politik kepartian sahaja.

Monday, 18 March 2013

TERKINI : Kedudukan Semasa Blog Mesra Kerajaan Sehingga 18/3/2013

Berikut adalah kedudukan semasa blog mesra kerajaan sehingga 18 March 2013. Untuk makluman,kami kini hanya menyenaraikan 100 Blog terbaik sahaja. Harap maklum.


KATEGORI BLOGSlide2 Slide3 Slide4
 
KATEGORI PORTAL
 
Berikut adalah kedudukan semasa portal mesra kerajaan sehingga tarikh 18 March 2013.

Rank Portal
Sumber

Sunday, 17 March 2013

Perwira Lahad Datu 'Syahid Akhirat', Majlis Fatwa Silap ??


KUALA TERENGGANU – Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Datuk Harun Taib menyifatkan anggota dan pegawai keselamatan yang terkorban dalam insiden pencerobohan dan tembakan di Sabah sebagai 'syahid dunia'.

Kenyataan dibuat Harun itu sekali gus menolak tanggapan sesetengah pihak yang mempertikaikan status kematian perwira negara sebelum ini dan menjelaskan mereka terkorban kerana mempertahankan keselamatan negara daripada pencerobohan kumpulan bersenjata warga Filipina di Sabah.

“Kalau mereka mahu pertahan negara itu (mati) syahid (iaitu) syahid dunia, bukan syahid dunia akhirat,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media sempena Majlis Makan Malam Dana Pilihan Raya Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) Parlimen Kuala Nerus, di Kuala Ibai, di sini.

Hadir sama, Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali.

Harun yang juga Adun Manir berkata, syahid ada dua iaitu syahid dunia dan syahid dunia akhirat.

Bagaimanapun beliau menjelaskan, kematian perwira terbabit tidak dikategorikan syahid dunia akhirat kerana tidak jelas niat sebenar mereka sama ada untuk pertahankan negara, membela Islam atau sebab-sebab lain.

“Syahid dunia akhirat ini adalah syahid memperjuangkan dan mempertahankan Islam atau mengembangkan Islam. Jadi, apabila mati di medan perang maka dikata syahid dunia akhirat," katanya. SINAR HARIAN

 
GP : Mana satu boleh pakai nie? Ulama POLITIK atau Majlis Fatwa Kebangsaan??
 


TUDIAA !!! KOMANDO MALAYSIA BERJAYA SELINAP MASUK AIR BASE SINGAPORE TANPA DI KESAN ??

Malu sungguh Singapore apabila Komando Malaysia menceroboh masuk Pengkalan Udara Singapura di Bukit Batok dengan menampal Stamp Malaysia pada misil dan menukarkan bendera Singapura kepada bendera Malaysia di atas meja Pegawai Memerintah Pasukan itu di Singapura. Itu belum lagi yang dia orang siap berak , makan minum dan tenguk TV lagi dan tinggalkan seluar dalam kotor dalam almari komanden kem berkenaan. ini yang tak dilaporkan. ha ha ha...... sombong sangat ingat mereka hebat.

Sepatutnya Menteri Dalam Negeri juga perlu meletakkan jawatan. PAP punya malu tidak terkira sehingga mengarahkan DAP untuk menjatuhkan kredibiliti angkatan tentera kita pula. TOLONG SAMPAIKAN PESAN DARI KAMI WARGA MALAYSIA KEPADA LIM KIT SIANG DAN ANWAR IBRAHIM. JANGAN INGAT TENTERA SINGAPORE HEBAT SANGAT HINGGAKAN KAMI TAKUT DENGAN MEREKA . JANGAN DI BANGUNKAN HARIMAU YANG SEDANG TIDUR.

ANGKATAN TENTERA MALAYSIA: Sesuatu yang kita perlu banggakan dan Perkuatkan!

"Malaysia has quietly shown Singapore over how weak it security is. Malaysia has slapped the Singapore armed forces in ways that caused it to come unstuck. The most dramatic was when Malaysia's Commandos invaded Singapore high security air missiles base in Bukit Batok overlooking the Straits of Johore and pasted Malaysian stamps on the missiles and replaced the Singapore flag on the Commanding officer's table with the Malaysian flag. Several Singapire officers resigned oe were reassigned or demoted. The major who carried it out, who is known by his nickname, Sam , is still around and in the business"

Angkatan Tentera Malaysia mempamerkan kekuatan secara senyap apabila berjaya menceroboh Pengkalan Udara Singapura di Bukit Batok dengan menampal Stamp Malaysia pada misil dan menukarkan bendera Singapura kepada bendera Malaysia di atas meja Pegawai Memerintah Pasukan itu di Singapura.Bangga aku mendengar apabila Singapura diceroboh oleh Pasukan Komando Malaysia yyang memang sentiasa melakukan operasi Hitam untuk memperkukuhkan ketahanan Nasional National Resilent Negara. Jikalau kita merujuk di atas laporan-laporan ketenteraan dan propaganda-propaganda yang selalu dimainkan oleh Negara SINGAPURA itu yang sentiasa mendabik dada bahawa merekalah jaguh ketenteraan di Nusantara, jangan mereka lupa bahawa Angkatan Tentera Malaysia lah MERUPAKAN pasukan pertama berjaya memusnahkan ANCAMAN KOMUNIS di dunia pada era pasca penjajah.

Tiada negara di dunia yang mampu declare bahawa mereka berjaya menghapuskan KOMUNIS kecuali PASUKAN MALAYSIA. Ia belum lagi merujuk kepada misi-misi pengaman yang disertai oleh Malaysia. Pasukan Tentera Malaysia sememangnya sentiasa digeruni dan disegani KAWAN dan LAWAN. Keberanian pasukan tentera Malaysia tidak dapat dinafikan di dalam misi menyelamat Pasukan RANGER Amerika Syarikat di Mogadishu.

Peristiwa yang meragut nyawa seorang Pasukan Tentera Malaysia dan 9 mengalami cedera yang berlaku pada 3 Oktober 1993 itu mendapat perhatian dunia apanila mereka berani bergerak ke kawasan COMBAT ZONE dan berjaya menyelamatkan Pasukan Renjer Amerika Syarikat. Sebuah majalah di Amerika Syarikat melabelkan pasukan tentera MALAYSIA sebagai "GUN SHY", mengiktiraf Pengorbanan dan keberanian Pasukan Tentera Malaysia.

Adalah salah anggapan apabila Singapura Menganggap Pasukan Tentera Malaysia disamakan dengan Pasukan Tentera di Negara Timur Tengah yang tidak pernah atau jarang sama sekali untuk melakukan Operasi Latihan kecuali Negara IRAN. Malaysia sememangnya mempunyai kekuatan dan sejarah yang sangat cemerlang di dalam peperangan . Latihan Ketenteraan adalah amat kerap dilakukan oleh Pasukan Ketenteraan Malaysia dengan menggabungkan DARAT, LAUT DAN UDARA. Sesungguhnya, askar darat kita pernah melakukan terjunan daripada Kapal Terbang / jet Pasukan Tentera Udara dan Pasukan Elit Komando Tentera Darat bersama-sama menyelam dan menggunakan Bot-bot dan kapal laut Angkatan Laut Malaysia.

Belum menceritakan detik-detik apabila askar-askar Singapura masuk ke dalam hutan tebal di Malaysia. Sememangnya Askar Malaysia sangat suka akan HUTAN TEBAL Tropika yang akan menjadi kubu kuat ATM dan menjadi mimpi ngeri bagi pasukan darat Singapura. Harimau mengaum di sana!

Banyak lagi kelebihan tentera Malaysia ada berbanding Singapura dengan kekuatan yang sukar diramalkan bagi pihak Malaysia yang mempunyai kekuatan Jet Pejuang F18 super-HORNET dan Sukhoi yang boleh memusnahkan Sistem Pertahanan Singapura pada bila-bila masa , sementelahah menunggu jet-jet pejuang Singapura yang diTAPAKKAN di negara-negara luar seperti di Australia, Amerika syarikat dan sebagainya....

Sesungguhnya askar-askar Singapura meskipun dilatih oleh Negara Israel , hakikatnya mereka takut Mati kerana mereka adalah YOUNG OFFICER yang tiada pengalaman peperangan. ......Berbeza dengan Malaysia....yang sanggup berkorban nyawa dan badan...Hakikatnya Singapura dipertahankan oleh Askar Melayu Diraja Malaysia, Leftenan Adnan Saidin...
 

 
KISAH KAT SINI PUN MACAM ADA KENA MENGENA JE..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...